fredag 22 april 2011

CMS: Joomla.


Joomla:






Ovan: En av de sidor jag skapat med Joomla i Molnet
Joomla är ett kraftfullt publiceringsverktyg som används av nästan 3% av alla sidor på webben 2011. Detta är oerhört mycket om man betänker att konkurrensen är enorm. När jag började med HTML 1998 var det enda verktyg man behövde anteckningsblocket (notepad), men kraven på social interaktion även på enklare hemsidor har skapad just plattformar som Joomla. Att Joomla är en s.k. community-platform - ett system som skapas av en mängd kunniga människor från olika områden - utan krav på dyra licenser, har skapat en enorm popularitet.
Trender avlöser varandra även på internet, vilket betyder att Joomla är en plattform som i framtiden kommer att avlösas mot något annat. Men i skrivandets stund är detta en plattform som går het, och jag har tillbringat många timmar under huven för att se vilka css-filer som går till vilka snippets i maskineriet.
Något som kommer att förändra dessa plattformar - igen - är just nu HTML5. The buzz is on som man säger, för HTML5 kommer att ta bort behovet av många tunga korsrefereringar mellan Server-objekt-klient som körs i dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar